Bucurie în Sărbătoare!

Maria Albu

 

Cred că fiecare dintre noi, fie copil, fie tânăr, fie adult, fie bătrân așteaptă cu nerăbdare sărbătorile. Așteptăm sărbătorile de iarnă și în mod special noi românii sărbătoarea nașterii Domnului.

Fie că suntem bogați, fie că suntem săraci, fie că suntem intelectuali sau suntem fără școală, fie că suntem sănătoși, fie că suntem bolnavi pronunțăm cu toții, parcă vibrând, cuvântul sărbătoare, așteptându-ne ca totul să fie altfel de sărbători și, în special așteptăm să avem parte de bucurie. Și bucuriile de sărbători sunt în general multiple. Unele constau chiar în existența sărbătorilor, iar altelte sunt provocate de noi, le putem iniția organizând diferite evenimente care să lase în sufletul nostru urme de bucurie. Încă din vechime, de la instituirea sărbătorilor, Dumnezeu a dorit ca noi să ne bucurăm în sărbătoare. Iar nașterea lui Isus Cristos a fost rânduită de Dumnezeu să fie ”o mare bucurie pentru tot poporul” – Luca 2:10.

Bucuria acestei sărăbători este că am fost, suntem și vom fi tare mult iubiți de Dumnezeu, atât de mult încât Însuși Dumnezeu s-a făcut om asemenea nouă. Octavian Paler spunea: ”iubești pe cineva când ai ajuns să-i dai ceea ce ai mai bun și hotărăști să i te dai pe tine însuți.” Dumnezeu a făcut-o iar aceasta este unica bucurie eficientă și valabilă: atât pentru cei săraci cât și pentru cei bogați, pentru cei bolnavi și pentru cei sănătoși, pentru cei tineri și pentru cei bătrâni.

 
Cu siguranță că unii dintre noi putem produce și alte motive de bucurie, (nouă său altora) în aceste sărbători:

  • dăruind (s-o facem în special pentru cei în nevoi)
  • colindând (să cântăm despre Domnul Isus în special celor bolnavi, singuri sau triști)
  • mergând la biserică (să nu uităm să-i chemăm și pe alții cu noi)
  • petrecând timp cu familia, vecinii, prietenii sau colegii (să nu uităm să povestim
  • adevărata istorie a nașterii lui Domnului Isus Cristos)
  • odihnindu-ne (putem adormi rugându-ne)
  • Sărbătorile vin și trec dar mă rog ca bucuria lor să ne rămână.

”Bucuria este rugăciune. Bucuria este tărie. Bucuria este o plasă cu care prinzi suflete.” (Maica Tereza)

 Bucură-te înaintea Domnului Dumnezeului tău de aceste sărbători !!!

 

 

 

Tags: , , ,

© 2016 - Biserica Baptistă Nr.1 "Maranata" - Moldova Nouă
Wordpress Themes
Scroll to Top