Oportunitatea Unui Nou Început

Giulia Albu

 

În mod categoric orice început poate fi promiţător şi dătător de speranţă:

Începutul unei noi zile, începutul unei noi săptămâni, începutul unei noi cariere, dar nu în ultimul rând, începutul în credinţă, pentru că nici un început din viaţă, oricât de mari orizonturi ar deschide, nu poate fi egalat cu începutul împreună cu … Dumnezeu. Tocmai din acest motiv este necesar să şti să începi orice cu Dumnezeu, este necesar să începi să-L urmezi prin credinţă pe Domnul Isus având oportunitatea unui nou an, oportunitate oferită de Dumnezeu ”gratis”, necesară oricui, pentru a-L urma, devenind urmaşii Domnului Isus:

”Nu erau aleşi pentru ceea ce erau, ci pentru ceea ce aveau să devină.”

Toţi oamenii dispun de oportunitatea unui nou început în credinţă (Evrei 11:1→ Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile cari nu se văd ). Ştim că majoritatea oamenilor au auzit deseori expresii ca: ”multumesc lui Dumnezeu pentru că anul a luat sfârşit ”, oamenii având multe greutăţi de înfruntat pe parcursul anului. Dintr-un oarecare motiv, mulţi oameni muncesc şi trăiesc pentru sfârşitul de an, ca la sfârşitul anului să aibă din plin tot ceea ce-şi doresc. Este ca şi când problemele şi responsabilităţile lor ar dispărea, negândindu-se că anul care urmează le poate aduce mai multe bucurii sau necazuri, probleme pe care, prin credinţa în Dumnezeu şi cu ajutorul Lui le pot rezolva. Pentru ei vreau să strig:

”Slavă Domnului că există un nou început.”

La cumpăna dintre ani oamenii sunt obişnuiţi să-şi pună dorinţe cu privire la anul următor, soluţii la problemelelor, fără să se gândească că Dumnezeu este soluţia tuturor frământărilor lor. Consider

că este bine, ca oamenii la cumpăna dintre ani, să se gândească la Domnul Isus şi să-şi pună toată încrederea, toate speranţele lor în mâna Domnului şi odată cu începerea anului să-şi mărească credinţa lor în Dumnezeu, să fie încrezători că oportunitatea lui Dumnezeu de a-l urma prin credinţă este cea mai satisfăcătoare dorinţă pe care omul o poate avea la trecerea unui an şi începutul anului următor.

În primele zile ale anului avem oportunitatea unui nou început care poate deveni un nou început în credinţă. Pentru că Dumnezeu ne oferă ” totul ” pentru o vreme, El o să ne ceară socoteală cu privire la ceea ce ne-a oferit. De aceea Dumnezeu oferă mântuire tuturor oamenilor în mod egal (Coloseni 4:5 → Purtaţi-vă cu înţelepciune faţă de cei de afară; răscumpăraţi vremea).

Greşelile anului trecut pot fi corectate în acest an. Necazurile anului trecut pot deveni bucuriile anului acesta. În prima zi a anului este singura ocazie când putem spune, fiecare dintre noi:

”…până acum, în acest an nu am facut nici o greşeală”.

Este o zi când putem scrie pe o foaie albă de hârtie tot ceea ce putem realiza în întregul an. Odată cu începutul unui nou an, fiecare dintre noi trebuie să ne gândim ce vom face pentru Domnul în anul respectiv.Mă rog Domnului ca fiecare dintre noi să tratam cu cea mai mare responsabilitate mantuirea oferită acum, odată cu începerea anului 2012, an în care să ne apropiem mai mult de Dumnezeu (Apocalipsa 7:17→ Căci Mielul, care stă în mijlocul scaunului de domnie, va fi Păstorul lor, îi va duce la izvoarele apelor vieţii, şi Dumneyeu va şterge orice lacrimă din ochii lor).

 

 

Tags: , , , , , ,

© 2016 - Biserica Baptistă Nr.1 "Maranata" - Moldova Nouă
Wordpress Themes
Scroll to Top